Team en Ambassadeurs

Het team & onze ambassadeurs

Hans Hoornstra – oprichter Instituut Digitale Intelligentie, schrijver, ondernemer en spreker

“Om wendbaar te kunnen navigeren heb je een landkaart nodig.”

Als voorzitter van de Stichting Digitale Overheid heb ik ruime ervaring in deze sector. En als ondernemer binnen het onderwijsveld heb ik mijn sporen verdiend met Like2Share en de recente start-up Like2Teach, waarmee wij afstandsonderwijs verzorgen voor scholen die kampen met het lerarentekort.

In samenwerking met Wijnand van Lieshout heb ik een authentieke visie ontwikkeld op personeelsontwikkeling. In ons boek Digitale Intelligentie en in mijn lezingen en trainingen breng ik de invloed van digitale ontwikkelingen op vaardigheden op heldere manier in kaart. De historische context en het Columbusmodel zijn eenvoudig te begrijpen (‘dat ik dat niet eerder zag!’) en bieden concrete handvatten voor praktische toepassing.

Reinier Overtoom – Projectmanager

Alumnus van de Universiteit van Maastricht (rechten), schaker, filmfan, lezer en hobbymatig schrijver van fantasy en science fiction. Bij het Instituut Digitale Intelligentie ben ik als projectmanager betrokken bij verschillende zaken achter de schermen, waaronder de website, marketing, administratie, planning en contact met deelnemers aan onze evenementen en opleidingen.

Wijnand van Lieshout – Auteur & adviseur

Ik ben co-auteur van Digitale Intelligentie en was tot voor kort directeur van de Stichting Digitale Overheid. Ik heb een passie voor de mogelijkheden van technologie, samenwerken, veranderkunde, innovatie en leven lang leren. Ik ben opgeleid als groepstherapeut en bedrijfskundige en werd later ook professioneel fotograaf. Ik heb tientallen jaren ervaring binnen de overheid, eerst als ambtenaar, naderhand als adviseur. Eerder schreef ik samen met anderen het boek Kristallen van Samenwerken.

Marc van Maastricht – Trainer, adviseur en projectleider

Na 15 jaar op verschillende scholen als biologiedocent werkzaam te zijn geweest, richtte ik mijn eigen bedrijf op: Van Maastricht Onderwijs & ICT. Samen met een groot netwerk van professionele en kundige trainers verzorg ik trainingen, begeleiding en advies op het gebied van ICT en Didactiek: altijd gericht op de onderwijspraktijk. Daarnaast ben in onderdeel van De Kennismaatschap. We verzorgen projectleiding bij de implementatie in het onderwijs en de toerusting van medewerkers.

Ecem Kok – Trainer, psycholoog

Ik studeerde gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht (Mental Health) en werk inmiddels al weer een paar jaar als psycholoog bij U-center in Zuid Limburg. Ik heb veel ervaring met groepswerk en met mijn natuurlijk enthousiasme breng ik mensen in beweging. Ik heb een aanstekelijke activerende energie, die ik dagelijks inzet om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke groei.

Ietze Oostinga – programmamanager, trainer, coach en docent

Als Marineofficier heb ik ooit de zeeën bevaren. Ik weet daardoor hoe belangrijk het is om onderweg naar de bestemming te genieten van de reis. Via via werk ik bij de gemeente Apeldoorn als programmamanager voor o.a. digitalisering, dienstverlening en burgerparticipatie. Ook run ik mijn eigen bedrijf gericht op groei en veranderen. Ik begeleid andere gemeenten en geef les over verandermanagement vanuit de HAN en NCOI. Als systemisch coach help ik 1-op-1 mensen die vastlopen in werk of privé.

Cornalien Stolker – trainer, coach en begeleider

Sinds 2003 ben ik werkzaam als (leiderschaps)trainer en coach en als begeleider van verandering en vernieuwing in organisaties. Ik volgde diverse opleidingen, onder meer bij Landmark Education, Margriet van Bentem, Opleiding EssentieCoaching en De Baak. Leerde van mijn werk bij en met klanten, het geven van opleidingen bij De Baak, Opleiding EssentieCoaching en Systemisch Transitie-Management. Als moeder van twee zonen (1997, 2000) heb ik de wereld en de manier waarop we met elkaar verkeren in rap tempo zien veranderen.

Ilona Goessens – Adviseur Leren & Ontwikkelen

Klaar voor de toekomst? De ondertitel van Perron2030 waar ik als adviseur en trainer bij betrokken ben, maar ook mijn persoonlijk motto. Ik hou van leren en ontwikkelen en van samen met mensen werken aan mooie opgaven. Ik geniet als ik stralende ogen zie en er beweging is. Momenteel werk ik bij de PO-Raad op het dossier van leren en professionaliseren. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf rondom nieuwe vormen van leren en de inzet van nieuwe werkvormen.

Jannet Koster – Creator, Organisator, Energiebrenger

Als je weet hoe overmorgen eruitziet maak je vandaag andere keuzes. In mijn werk ben ik hier continu mee bezig door bewustmaking van de impact van de digitale transformatie op werk. De rode draad in mijn werk is verbinden, kennisdelen, dingen creëren.

Eric Edens – Veranderaar, Organisator, Programmamanager

Ik begeleid verandering en vernieuwing bij gemeenten. Ik vertrek daarbij vanuit zingeving en samenwerking en help de ander in betekenisgeving en vormgeving. Ik geloof niet in verandering voor de bühne en snel advies van A naar B, maar wel in dieper en meervoudig kijken om tot betere resultaten en tot echte verbinding te komen. Dromen, geloven, durven en doen.

Nancy Kalbvleesch – Organisatieadviseur, programmamanager en veranderaar

Nieuwsgierig naar alles maakt dat ik graag op verkenning ga en daarbij volg ik mijn interne kompas. Vervolgens overzie ik wat er is, welke kansen dit biedt en waar ontwikkeling nodig is. Faciliteren van verandering en begeleiden van organisatie-inrichting en veranderprocessen is waar ik gelukkig van word. Ik vergeet niet de wonderen te zien die er zijn.