Online training Columbusmodel in de Praktijk voor onderwijs

Online trainingen over het Columbusmodel

De webinars Introductie van het Columbusmodel zijn enorm succesvol. Inmiddels hebben een kleine 2.000 mensen deelgenomen. In dit introductiewebinar licht ik vanuit een historische context toe waarom 21e-eeuwse vaardigheden relevant zijn. Uit het Columbusmodel spreekt samenhang en hiërarchie.

In het verlengde van deze webinars zijn er nu ook verdiepingstrainingen vanuit de stichting Digitale Overheid.

Online training: Het Columbusmodel in de Praktijk

De online training Het Columbusmodel in de Praktijk is een training met een totale duur van twee uur. Je maakt onderdeel van een kleine groep van maximaal 20 deelnemers. Er zijn twee varianten: een voor het onderwijs en een voor overheid. Het aanbod voor ambtenaren vind je op deze andere pagina.

Aanmelden training onderwijs

Online Training: Het Columbusmodel in de Onderwijspraktijk

De training bestaat uit twee sessies van elk een uur, en iedere deelnemer ontvangt gratis het boek Digitale Intelligentie (Epub). De eerste edities van deze online training waren succesvol, en daarom heb ik een derde serie gepland: woensdag 17 juni, van 10:30 tot 11:30 uur, en woensdag 24 juni, ook van 10:30 tot 11:30 uur. Doelgroep: leidinggevenden (directies), beleidsmakers, HR medewerkers, bovenschoolse ICT coördinatoren en leraren.

 

  • Deelname bij voorkeur met tweetallen vanuit dezelfde instelling of stichting.
  • Individuele deelname is nu ook mogelijk, maar deelname als tweetal is relatief goedkoper.
  • Maximaal 20 deelnemers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

 

Op voorhand sturen de deelnemers de vraagstukken die hen bezighouden door: wat is de aanleiding om mee te doen? We onderzoeken samen wat wendbaarheid is. Wat weerhoudt ons ervan om wendbaar te zijn? Hoe kun je anderen stimuleren meer wendbaar te worden? We benaderen het Columbusmodel vanuit HR vraagstukken, vanuit persoonlijke ontwikkeling en ook de consequenties voor het onderwijs. Er komen concrete voorbeelden uit de beroepspraktijk aan bod en je kunt je eigen casus inbrengen.

 

  • De kosten voor deze online training zijn €300 per tweetal (excl. BTW, individuele deelname kost €200).

Opbrengsten online training

Na afloop ben je in staat het Columbusmodel te vertalen naar de beroepspraktijk. Je kunt op basis van het Columbusmodel een waardevolle bijdrage leveren aan:

  • Planmatige professionalisering van medewerkers
  • Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers
  • De inbedding van digitale geletterdheid in het curriculum
  • De inbedding van brede vaardigheden in het curriculum
Aanmelden training onderwijs

Presentaties

Bent u op zoek naar spreker voor de opening van het academisch jaar, of voor een studiedag of congres? Hans Hoornstra verzorgt ook keynotes en workshops over 21ste-eeuwse vaardigheden en het Columbusmodel. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Voordrachten

Driedaagse training

Wilt u meer verdieping omtrent het columbusmodel en met name wendbaarheid? Op 28, 29 en 30 oktober vindt de Driedaagse Digitale Intelligentie plaats in Zeist: de training bij het boek Digitale Intelligentie, bedoeld voor leidinggevenden en bestuurders binnen de overheid en het onderwijs. Klik voor meer info op onderstaande button.

Meer over de driedaagse
Digitale Intelligentie biedt inzichten met betrekking tot 21e-eeuwse vaardigheden, brede vaardigheden en digitale geletterdheid.

21e-eeuwse vaardigheden

Het Columbusmodel van Hoornstra – Van Lieshout: Digitale Intelligentie (Business Contact 2019) is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.