ColumbusXperience

ColumbusXperience

Kant-en-klare studiedag over de 21e-eeuwse vaardigheden

Ben je enthousiast over het Columbusmodel, en wil je ermee aan de slag op jouw school? Dan is het belangrijk dat je team dezelfde taal gaat spreken. De ColumbusXperience is een studiedag die in het teken staat van Digitale Intelligentie en het Columbusmodel. Deze dag maakt een onuitwisbare indruk: het is leuk, speels en inhoudelijk doordacht.

De dag staat in het teken van de ontdekkingsreis, waarbij in groepjes door slimme opdrachten de belangrijkste aspecten van het Columbusmodel bewust worden gemaakt. Het is een studiedag waarbij de deelnemers op een speelse manier samen in de weer zijn. Maar er zijn ook momenten van reflectie en duiding, waardoor deelnemers inzicht krijgen en toegerust worden om de vertaalslag te maken naar de klas. Een perfecte combinatie van plezier en professionalisering.

De deelnemers worden opgedeeld in groepjes. Ieder groepje doorloopt drie opdrachten. Alles gebeurt vanuit de metafoor van de ontdekkingsreis. Iedere opdracht is gericht op bewustwording van de belangrijkste kwaliteiten van ieder domein van het Columbusmodel: de stuwende, verbindende en dragende vaardigheden. We leggen de nadruk op computational thinking, droomdenken en wendbaarheid.

De dag wordt inhoudelijk versterkt met een aantal instrumenten:

1. Het ColumbusKompas
Iedere deelnemer vult voor de studiedag het ColumbusKompas in. Dit is al een eerste kennismaking met het model en iedere deelnemer krijgt een indruk hoe het gesteld is zijn of haar 21e-eeuwse vaardigheden. De directie krijgt een totaaloverzicht van de hele school waarbij ook afdelingen (bijvoorbeeld onder en bovenbouw) met elkaar vergeleken kunnen worden.

2. Columbus Academie
In de Academie Digitale Overheid wordt voor de deelnemers in een online leeromgeving enkele e-learnings klaargezet, zoals online college over het Columbusmodel, Droomenken en Computational Thinking. De medewerkers kunnen zich na de studiedag verder verdiepen, waarbij ook certificaten te behalen zijn.

3. Het boek
Bij de studiedag zitten standaard 5 pockets Digitale Intelligentie (Hoornstra en Van Lieshout, 2019 Business Contact).

De studiedag is een activiteit van het Instituut Digitale Intelligentie en wordt uitgevoerd in samenwerking met het bedrijf TreaT.

De studiedag is een fysieke bijeenkomst en is beschikbaar vanaf het schooljaar 2021-22. Is je interesse gewekt? Vul dan het contactformulier in en we nemen contact op.

Ik heb interesse